Kollagén a hajápolásban

A haj esztétikai, társadalmi-szociális és lélektani szereppel bír. A haj meghatározza megjelenésünket. A kihívással, hogy egészséges állapotban tartsuk a hajunkat, minden modern nő nap mint nap szembetalálkozik. Mindeközben kivagyunk téve környezetünkben található olyan elemekkel, amelyek a haj számára károsak, ráadásul az öregedési folyamatok és a helytelen életmód is a legfontosabb, szerkezeti fehérjét a kollagént pusztítja.

A kollagénről általában a botox kezelések, ránctalanítás a természetes öregedési folyamatok megakadályozása jut mindenkinek eszébe. Pedig ma már a hajápolókban a kollagén ugyanolyan szerepet tölt be, mint az arc és testápoló kozmetikumokban. A kollagén a hajápolás egyik legkorszerűbb hatóanyaga, rendkívül gyorsan orvosolja a tartás és erő nélküli, vékony szálú haj problémáit.

Hogyan járul hozzá a kollagén az erős, egészséges haj felépítéséhez?

A haj gyökere az irhába ágyazódik, innen nő ki a hajszál. Az irha 90%-át kollagén alkotja, ami a kötőszöveti (fibroblast) sejtekből származik és a támaszszövetek egyik fő alkotórésze. A haj gyökerének földágya a kollagén. A haj állagán kollagén bevitellel nagymértékben javíthatunk a kollagén pótlással gyors szerkezetjavulás érhető el. A kollagénben található fehérje olyan aminosav-összetételű, amely a haj egészséges felépítéséhez szükséges.

A vékony szálú gyenge hajak gyors meggyógyításának, és a vékony gyenge hajszálak folyamatos erősítésének, karbantartásának egyik leghatásosabb terméke a SELIÁR FILLER professzionális feltöltő programunk

FILLER kollagénes és argános hajfeltöltő program használata lépésről- lépésre:

 1. fázis - FILLER Sampon tisztítás
 • Vigye fel a sampont nedves hajra, gyengéden masszírozza be, majd öblítse le.
 • Ha szükséges ismételje meg.
 1. fázis - FILLER Treatment feltöltés
 • Hajmosás után tincsenként oszlassa szét a Treatment-t még nedves hajon a hajvégekig.
 • Masszírozza be gyengéden, körkörös mozdulatokkal, míg teljesen fel nem szívódik
 • Fésülje át, hagyja fent 5 percig. Ne öblítse ki!
 1. fázis - FILLER Elixír hidratálás
 • Használat előtt felrázandó!
 • Vigyen fel néhány csepp Elixírt a nedves hajra, gyengéden masszírozza be a hajba.
 • Hagyja fenn 1-2 percig, majd meleg vízzel alaposan öblítse le.

Még egy jó tanács...
Az ECHOSLINE termékcsalád többféle professzionális hajkezelő programjának megfelelő kiválasztásával gyors, látványos javulást érhetünk el, de ha biztosra akarsz menni a megfelelő hajápoló program kiválasztásában azt javasoljuk a kérdést mindig bízd szakemberre!